The BROTHERHOOD'S of RXZ Bikerz...


    Luahkan Semua

    Share

    Fuyoh
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1013
    Age : 36
    Location : FELDA Bukit Sagu 01
    Registration date : 06/03/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by Fuyoh on Wed Feb 03, 2010 6:59 pm

    bengang pon bengang jugak
    tapi abg long acoi skali lagi time kaseh,
    u r the undisputed hero,
    ape kejadahnye aku cakap ni aku tak paham undisputed tu ape wakaka,
    tayar anda selamat pecah on the way balik kuantan,
    aku dah pasang tayar laen,
    tayar murah Viva aje,

    hehehe ... aku nak upload gambar terbaik kat Genting Sempah tu...,
    mat despatch version 3 toyol.

    Luahan Part 2

    Hati aku masih sedih dan sakit mengenangkan pengalaman 30 hb tersebut. Namun aku memikirkan bahawa satu hari nanti akan ada sinar kemunculan bajak baru. Aku akan kembali menyusuri lebuhraya pantai timur menuju rumah bainz. Janji tetap janji. Walau tak tertunai hari ini, esok lusa masih ada kan.

    Mangkuk AF langsung tak sms / hubungi aku. Memang dasar murahan kanak-kanak hingusan. Apa jadi kat dia tepi jalan aku tak berhenti punya. Apa nak jadi, jadilah.

    Akibat pulang awal, mak bapak aku banyak soal. Aku cakap malas nak bising nanti gaduh plak dengan mangkuk AF tu. Cukuplah aku bersabar.

    Kemudian aku pergi ke Kedai Tan Motor ambil karburator RXZ Catalyzer Original RM 180.00 aje. Sebab masa baiki dulu dia salah kasik yang used (rosak). Tukar balik dapat duit yang lama full. Jangan tak percaya.

    Balik Kuantan aku terhibur la sikit dengan karb baru sambil dibingitkan dengan bunyi blok. Masalah yang tak berkesudahan. Oleh kerana nak jimat belanja dan mengelakkan kerosakan, aku bawak 60 - 80km/j aje.

    Bainz... bila la nak jumpa ko ni...

    To Be Continued...

    Fuyoh
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1013
    Age : 36
    Location : FELDA Bukit Sagu 01
    Registration date : 06/03/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by Fuyoh on Wed Feb 03, 2010 7:18 pm

    Koleksi Sajak Saya

    Puisi 1 Pagi Untuk Bucuk

    Sunday, November 22, 2009 at 1:16am

    malam yang dingin ini
    membuat aku mengingatkan dikau
    tersenyum di sofa merenung aku yang kaget

    keayuanmu memanggil jiwa ini
    melayari dasar hatimu

    mungkin kesepian mengubah sejarah esok
    mungkin penerimaan menjamah sejuta kebarangkalian

    sambil mendengar Nessun Dorma - Pavioratti
    jemariku berlari di atas kekunci ini
    menitip sebuah puisi berlagu tanpa irama
    adakah aku akan memilikimu sayang
    atau aku akan terus berpuisi sehingga ada yang singgah bercinta denganku

    Alangkah

    Sunday, November 15, 2009 at 12:24am

    alangkah indahnya kalau dapat memiliki sebuah taman di ruang hati
    puteri yang hadir dalam mimpi
    tetapi hanya satu keindahan yang aku ciptakan untuk menghadirkan
    puteri dalam mimpi di setiap malam yang sunyi

    alangkah pedihnya kiranya taman yang aku miliki telah dinodai dengan pasti
    tetapi aku masih menanti kiranya ada sebuah taman yang masih subur
    dan belum berpunya untuk aku penuhi dengan cinta yang ikhlas dari sanubari

    alangkah aku berharap kiranya malam ini aku dapat menyelami hati
    seorang puteri yang sedia memberikan aku kebahagiaan yang panjang
    untuk seumur hidupku


    Banyak lagi tapi semuanya tentang ketuhanan, kehidupan, sentimental love song, sajak sedang bosan, sajak mengawan, sajak macam-macam la kan... Cukup 2 aje dulu hehehe.

    bainz
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1594
    Age : 21
    Location : klang sentral-bukit kapar..aku kt tengah2
    Registration date : 23/01/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by bainz on Thu Feb 04, 2010 9:28 am

    hahaha...mmg luahan perasaan..mcm aku bc novel percintaan je What a Face

    Fuyoh
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1013
    Age : 36
    Location : FELDA Bukit Sagu 01
    Registration date : 06/03/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by Fuyoh on Thu Feb 04, 2010 9:17 pm

    skali skala nak jugak jadi A. Samad Said...

    underbone
    Standard Modified
    Standard Modified

    Number of posts : 85
    Age : 38
    Location : kuantan Town
    Registration date : 24/03/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by underbone on Sat Feb 06, 2010 11:25 am

    Fuyoh wrote:skali skala nak jugak jadi A. Samad Said...

    Aoohhh itu mcm ker en fuyoh punyer cita..mati2 igt sampi melaka dh mlm tu..hukss..menda dh nk jd...nama pun raider,bab tayer pancir n motor problem tu masalah biasa jer...cuma kor silap planning jer...kor naik berdua ker?patutnyer kor lanyak jer bwak motor pancit tu.ddk atas tank ride terus ker gombak,slulu bwk tool n tiub sparela sng cita..aku dulu2 masa muda tayer pancit aku sumbat jer kertas n rumput dlm tayer janji bolh ride n x buang masa(demi masa sesungguhnyer manusia dlm kerugian)bab af tu tak boleh cita ler.. hiksss

    Fuyoh
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1013
    Age : 36
    Location : FELDA Bukit Sagu 01
    Registration date : 06/03/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by Fuyoh on Sun Feb 07, 2010 9:08 pm

    jangan sebut budak af tu nanti aku makan tayar jadinye

    bainz
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1594
    Age : 21
    Location : klang sentral-bukit kapar..aku kt tengah2
    Registration date : 23/01/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by bainz on Mon Feb 08, 2010 9:28 am

    hahaha...bile AF musim ke 8 nk mule ek fuyoh? Razz

    underbone
    Standard Modified
    Standard Modified

    Number of posts : 85
    Age : 38
    Location : kuantan Town
    Registration date : 24/03/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by underbone on Mon Feb 08, 2010 12:56 pm

    Hukss....den pun nk luahakan ler ....sekarang niee....mener2 race pun RXZ dh tak boleh blah laerrrr,mesti kena tapau dgn 125z lerr....................tak tau ler nasib rxz oh rxz..huksssss :-(

    bainz
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1594
    Age : 21
    Location : klang sentral-bukit kapar..aku kt tengah2
    Registration date : 23/01/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by bainz on Mon Feb 08, 2010 4:36 pm

    hehehe...mungkin sbb 125 z lagi ringan dr rxz kot.... What a Face
    suke hati je aku wat andaian Razz

    ayid_GKB
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 703
    Location : kuala lumpur(peacehill)
    Registration date : 22/11/2008

    Re: Luahkan Semua

    Post by ayid_GKB on Mon Feb 08, 2010 11:24 pm

    bukan masalah lighting body en.bainz...masalah utama sebab...moto rxz yg main tu bukan moto acoi,wakakaka...(jgn mare ar acoi) Razz

    serius ke underbone...mana la pegi otai2 rxz ni???

    bainz
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1594
    Age : 21
    Location : klang sentral-bukit kapar..aku kt tengah2
    Registration date : 23/01/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by bainz on Tue Feb 09, 2010 10:02 am

    hahaha...tul gak 2..kene pinjam enjin acoi wat main race! Twisted Evil

    jai5gear
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 225
    Age : 30
    Location : labis
    Registration date : 23/11/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by jai5gear on Tue Feb 09, 2010 10:41 am

    try long distance la... rxz lagi mantop dari 125z... hahahaha... percayo la...

    bainz
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1594
    Age : 21
    Location : klang sentral-bukit kapar..aku kt tengah2
    Registration date : 23/01/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by bainz on Tue Feb 09, 2010 11:12 am

    hahaha..yeke...mesti moto ko laju nie jai..cayalah lol!

    AcOi_taikcicaK
    Shooter
    Shooter

    Number of posts : 1314
    Location : Puchong / Damansara / Penang / Sg. Petani
    Registration date : 10/04/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by AcOi_taikcicaK on Tue Feb 09, 2010 11:35 am

    luahan hati aku plk ....moto aku x laju mana pun seperti yg disangka kan....
    nak pinjam enjin xde hal nak ambik terus pun xpe hehehe

    bainz
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1594
    Age : 21
    Location : klang sentral-bukit kapar..aku kt tengah2
    Registration date : 23/01/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by bainz on Tue Feb 09, 2010 12:08 pm

    coi...ko la sahabatku..nanti aku dtg ambik enjin ko ek... What a Face
    pas2 aku belanje ko minum teh o beng! cheers

    AcOi_taikcicaK
    Shooter
    Shooter

    Number of posts : 1314
    Location : Puchong / Damansara / Penang / Sg. Petani
    Registration date : 10/04/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by AcOi_taikcicaK on Tue Feb 09, 2010 12:12 pm

    hahaha nak ambik kena ade pengeras nyer lol! lol!

    bainz
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1594
    Age : 21
    Location : klang sentral-bukit kapar..aku kt tengah2
    Registration date : 23/01/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by bainz on Tue Feb 09, 2010 12:20 pm

    hahaha..td kate ambik je...huhuuuhu

    AcOi_taikcicaK
    Shooter
    Shooter

    Number of posts : 1314
    Location : Puchong / Damansara / Penang / Sg. Petani
    Registration date : 10/04/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by AcOi_taikcicaK on Tue Feb 09, 2010 12:24 pm

    mmg la ambik jer sesudah bayar pengeras nyer....pm me best price huhu

    bainz
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1594
    Age : 21
    Location : klang sentral-bukit kapar..aku kt tengah2
    Registration date : 23/01/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by bainz on Tue Feb 09, 2010 12:31 pm

    kakakkah..main politik gak abm long nie ek....
    16hb t kite cite! Very Happy

    AcOi_taikcicaK
    Shooter
    Shooter

    Number of posts : 1314
    Location : Puchong / Damansara / Penang / Sg. Petani
    Registration date : 10/04/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by AcOi_taikcicaK on Tue Feb 09, 2010 1:31 pm

    rasa lambat plk 16hb tu hehehe Razz Razz

    bainz
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1594
    Age : 21
    Location : klang sentral-bukit kapar..aku kt tengah2
    Registration date : 23/01/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by bainz on Tue Feb 09, 2010 1:36 pm

    ahahaha..lambat ek?ok2..12hb,kiambang!de bran? lol!

    AcOi_taikcicaK
    Shooter
    Shooter

    Number of posts : 1314
    Location : Puchong / Damansara / Penang / Sg. Petani
    Registration date : 10/04/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by AcOi_taikcicaK on Tue Feb 09, 2010 1:38 pm

    apesal plk 12hb di kiambang....10hb di bangsar la....baru la cepat hehehe

    bainz
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1594
    Age : 21
    Location : klang sentral-bukit kapar..aku kt tengah2
    Registration date : 23/01/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by bainz on Tue Feb 09, 2010 1:41 pm

    kakakah....duit x masyuk lagi bro.... Sad

    AcOi_taikcicaK
    Shooter
    Shooter

    Number of posts : 1314
    Location : Puchong / Damansara / Penang / Sg. Petani
    Registration date : 10/04/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by AcOi_taikcicaK on Tue Feb 09, 2010 1:56 pm

    xkan xde yg boleh SPONSOR ???

    bainz
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1594
    Age : 21
    Location : klang sentral-bukit kapar..aku kt tengah2
    Registration date : 23/01/2009

    Re: Luahkan Semua

    Post by bainz on Tue Feb 09, 2010 2:04 pm

    huhuhu..xder le..dh dpt glove ari 2... Very Happy

    Sponsored content

    Re: Luahkan Semua

    Post by Sponsored content Today at 1:24 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 1:24 am