The BROTHERHOOD'S of RXZ Bikerz...


    TIDAK DIBENARKAN!!!

    Share

    ac4p
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 397
    Age : 24
    Location : kuantan-maran-jengka(PHG-2020)
    Registration date : 05/01/2009

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by ac4p on Tue May 31, 2011 6:39 pm

    que wrote:
    ac4p wrote:
    que wrote:erm,sbgai ahli rxz malaysia,aku nk btaw sedikit perkara...

    1)rxz malaysia & yamalaya pernah sekali..so,perkara yg lepas biar lepas...walaupun sekarang tidak lagi,kita bukan musuh..persahabatan xpernah kenal warna kulit,bangsa,agama hatta kelab..jgn sbb rxzM n yamalaya xsekali,kita bermusuh dgn semua ahli yamalaya..walaupun ada SESETENGAH yg mcm syial..abaikan..anggap dorg 2 bukan bawak nama kelab dia..even dalam RXZM pn ad yg buat taik..so? xpayahla nk letakkan mende ni atas nama kelab..budak2 yamalaya yg berlagak,lantak die lah..pegi mampos la ngan blagak dorg..tp aku taw ad yg oke,xd masalah langsung dgn kita..kita bukan palestin ngan israel nk berperang...sama bangsa,agama,negara..

    2)sbb cikgu dh umumkan skg ni,apa2 event melibatkan kelab luar,perlu mendapatkan persetujuan pihak tertinggi,so..ikut je lah peraturan yang dah digariskan..jangan nk ikut sedap je...mmg..sape2 pn xd hak nk halang ko pegi konvoi mane2,pakai baju pe,pakai logo pe..tp igt 1 mende je ar..ko knl dunia dgn sape..kalo rasa rxz malaysia ni xtip-top,kelab budak sakai ke...balik,ko belek muke ko btl2,usha moto ko,tgk ape atas kpala ko,pkir dari mana ko dapat barang2 TIPTOP ko 2..pas2,g ar join team2 tiptop..nk join ELLA USA ke,BSG ke, KBedition ke..itu hak ko..sbb ko dah tiptop kan?xpayahla join ktorg yg xtiptop nih..tp aku nk tgk lame mane ko leh tahan je ar...pengalaman mengajar bro..jgn tgk org motor buruk,dlm diri dia pun buruk...

    3) sebelum ko kutuk2 kelab ni,ko pkir masak2,sblum ko knl rxz malaysia..ko ad join team tiptop ke nk kutuk2??xlayak jadi kelab??knp ko join rxzmalaysia??knp xstay kat kelab lame??(ko btl2 ad kelab ke?)...ke ko kne buang dari kelab lama??sbb ko mmg sakai...

    aku dh jenuh dah nk menulis pasal mende ni..yg penting,tepuk dada,tanya hati...dgn sape ko naik..dgn sape ko bangkit,dgn sape ko jatuh dan dengan sape yg angkat ko balik

    ikhlas,

    syafiq naim mohamad
    group tu pon ak rasa x smbong bro,,mkin support kita ade la,,
    BSK ngn KB x prnah ak tgok nk plih tip top2...hahah
    tp que,,kita x yh tiptop pon x pew,,jnji duk di dpan,,
    ckp SPK,,!!

    aku xpnh ckp dorg sombong..aku siap jadikan dorg group contoh...tgk best je bersatu...
    i like dis cmmnt

    WDA1500
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 299
    Age : 27
    Location : sungai buloh
    Registration date : 26/04/2010

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by WDA1500 on Tue May 31, 2011 7:57 pm

    ac4p wrote:
    que wrote:erm,sbgai ahli rxz malaysia,aku nk btaw sedikit perkara...

    1)rxz malaysia & yamalaya pernah sekali..so,perkara yg lepas biar lepas...walaupun sekarang tidak lagi,kita bukan musuh..persahabatan xpernah kenal warna kulit,bangsa,agama hatta kelab..jgn sbb rxzM n yamalaya xsekali,kita bermusuh dgn semua ahli yamalaya..walaupun ada SESETENGAH yg mcm syial..abaikan..anggap dorg 2 bukan bawak nama kelab dia..even dalam RXZM pn ad yg buat taik..so? xpayahla nk letakkan mende ni atas nama kelab..budak2 yamalaya yg berlagak,lantak die lah..pegi mampos la ngan blagak dorg..tp aku taw ad yg oke,xd masalah langsung dgn kita..kita bukan palestin ngan israel nk berperang...sama bangsa,agama,negara..

    2)sbb cikgu dh umumkan skg ni,apa2 event melibatkan kelab luar,perlu mendapatkan persetujuan pihak tertinggi,so..ikut je lah peraturan yang dah digariskan..jangan nk ikut sedap je...mmg..sape2 pn xd hak nk halang ko pegi konvoi mane2,pakai baju pe,pakai logo pe..tp igt 1 mende je ar..ko knl dunia dgn sape..kalo rasa rxz malaysia ni xtip-top,kelab budak sakai ke...balik,ko belek muke ko btl2,usha moto ko,tgk ape atas kpala ko,pkir dari mana ko dapat barang2 TIPTOP ko 2..pas2,g ar join team2 tiptop..nk join ELLA USA ke,BSG ke, KBedition ke..itu hak ko..sbb ko dah tiptop kan?xpayahla join ktorg yg xtiptop nih..tp aku nk tgk lame mane ko leh tahan je ar...pengalaman mengajar bro..jgn tgk org motor buruk,dlm diri dia pun buruk...

    3) sebelum ko kutuk2 kelab ni,ko pkir masak2,sblum ko knl rxz malaysia..ko ad join team tiptop ke nk kutuk2??xlayak jadi kelab??knp ko join rxzmalaysia??knp xstay kat kelab lame??(ko btl2 ad kelab ke?)...ke ko kne buang dari kelab lama??sbb ko mmg sakai...

    aku dh jenuh dah nk menulis pasal mende ni..yg penting,tepuk dada,tanya hati...dgn sape ko naik..dgn sape ko bangkit,dgn sape ko jatuh dan dengan sape yg angkat ko balik

    ikhlas,

    syafiq naim mohamad
    group tu pon ak rasa x smbong bro,,mkin support kita ade la,,
    BSK ngn KB x prnah ak tgok nk plih tip top2...hahah
    tp que,,kita x yh tiptop pon x pew,,jnji duk di dpan,,
    ckp SPK,,!!

    Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

    Fuyoh
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1013
    Age : 36
    Location : FELDA Bukit Sagu 01
    Registration date : 06/03/2009

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by Fuyoh on Tue May 31, 2011 8:28 pm

    senang aja, kalau kau rasa kau pakai BAJU Hitam Kolar Merah, Lambang Butlat Hitam Tulisan Merah Putih ni maka tanamkan sifat SAYANG kelab yang kau duk pakai baju ni, kelab ni mula dengan 8 orang, aku ni ntah batch ke berapa ntah, tapi aku tetap cuba join event walaupun aku ni dah masuk skim sireh pencen. yang ada pakai baju kuning tu boleh buat lap lap motor kalau nak, aku pon dah bagi kat kawan kawan, tapi diorang pon tak nak, ape kes? Yang pasti akmal dan geng central thanks for SIREH TIME Smile

    akmal46
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 440
    Location : kluang-nilai-sepang-putrajaya-cyberjaya
    Registration date : 20/09/2010

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by akmal46 on Tue May 31, 2011 8:50 pm

    ahahahah.. xsireh mcm mane... org tengah sedap2 tido.. die set angin.. hahahha... tuka bearing rim panjat bukit mcm pakai tukar bearing enjin pergi die..

    ayid_GKB
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 703
    Location : kuala lumpur(peacehill)
    Registration date : 22/11/2008

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by ayid_GKB on Tue May 31, 2011 9:02 pm

    que wrote:
    ayid_GKB wrote:terbaikk....ish que ni,group2 lain tu ok la....segelintir bulat kuning je yg taik,jd penyebab.....xpe,kita teruskan je mcm biasa,anggap masalah ni mcm langau yg akan terbang setelah berak di tempat ia mendapat makan.....terima kasih.....RXZMALAYSIA terbaikkkkk!!! Cool

    *saya xtiptop gak...hahahaha

    ye yid..aku bukan pe dowh...sakit hati la...mnympah nk tiptop2 nih...

    alamak..ko menyampah kt aku?aku tiptop doww....hahahaha....
    dlm rxzmalaysia,xkisah pun motor awak buruk ke xcantik ke...jnji jgn cerita nk best,ape pun xde...dlm rxz ni kita nk belajar,bg baru yg main rxz,nak kasi cantik2 moto,bila xberapa cantik...jd,kerana rxzmalaysia la mcm2 anda dpt perkara baru....kawan baru,set baru,helmet baru,spotrim baru,machine mcm baru....kihkihkihkih..... bounce

    RXZ_Jahat
    Admin
    Admin

    Number of posts : 1299
    Location : MACAU
    Registration date : 19/11/2008

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by RXZ_Jahat on Tue May 31, 2011 9:07 pm

    aku motor buruk..isk isk isk... Crying or Very sad

    Fuyoh
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1013
    Age : 36
    Location : FELDA Bukit Sagu 01
    Registration date : 06/03/2009

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by Fuyoh on Tue May 31, 2011 9:12 pm

    akmal46 wrote:ahahahah.. xsireh mcm mane... org tengah sedap2 tido.. die set angin.. hahahha... tuka bearing rim panjat bukit mcm pakai tukar bearing enjin pergi die..

    hahahahahha hampeh... set angin time tido ye? tuka bearing ye? hahahahaha takpela... nanti nanti la hahahahaha aku ajar setting JIWA DAN KELAJUAN hahahahahahaha mudah aje hahahahaha

    que
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 872
    Age : 83
    Location : -
    Registration date : 22/07/2010

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by que on Tue May 31, 2011 9:57 pm

    ayid_GKB wrote:
    que wrote:
    ayid_GKB wrote:terbaikk....ish que ni,group2 lain tu ok la....segelintir bulat kuning je yg taik,jd penyebab.....xpe,kita teruskan je mcm biasa,anggap masalah ni mcm langau yg akan terbang setelah berak di tempat ia mendapat makan.....terima kasih.....RXZMALAYSIA terbaikkkkk!!! Cool

    *saya xtiptop gak...hahahaha

    ye yid..aku bukan pe dowh...sakit hati la...mnympah nk tiptop2 nih...

    alamak..ko menyampah kt aku?aku tiptop doww....hahahaha....
    dlm rxzmalaysia,xkisah pun motor awak buruk ke xcantik ke...jnji jgn cerita nk best,ape pun xde...dlm rxz ni kita nk belajar,bg baru yg main rxz,nak kasi cantik2 moto,bila xberapa cantik...jd,kerana rxzmalaysia la mcm2 anda dpt perkara baru....kawan baru,set baru,helmet baru,spotrim baru,machine mcm baru....kihkihkihkih..... bounce

    sng crita..masuk rxz malaysia..mcm masuk universiti...blajaq..admin pon cikgu..kasi ajaq la ilmu2an smua2 2

    wdj8612
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 140
    Age : 29
    Location : ex anak bukit , kedah.. ipoh mali...NOW: anak bukit balik..hehehehe
    Registration date : 21/01/2010

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by wdj8612 on Tue May 31, 2011 10:08 pm

    MasterSpeed wrote:

    Nak Mengulas Lagi Kalau Nak wat Event Dan Buat Sticker Letak La Logo RXZ malaysia dekat atas....ini kenapa perlu di bawah...mintak maaf la kalau sape2 terasa....Diaorg SUB club...Kita CLUB besar.....

    salam bang,..aku yg buat stiker nih...
    jgn la main sembur kt orang yg xsepatutnya...
    hg taw x sbb ape aku letak lmbang yamalaya kt atas????
    sbb kt sign board dh tertulis nama rxzmalaysia dulu...
    aku dh bg sama adil...xda isu kt cni...
    xad isu....
    sbb ape aku tekankn ayat 'sahsiah silaturrahim??????
    hg taw???
    meh aku begitaw, lebih baek kita jaga sahsiah sendiri daripada nk jagakan sahsiah orang..
    kita nk ber"kelab" sbb ape???
    sbb nk rapatkn silaturrahim la...
    mmg kita x gaduh ngn yamalaya...
    tp hg bole bg jaminan ke kalo bdk2 aku y pkai stiker rxzmalaysia pegi konvoi kt mana2..
    pastu masuk2 kene pukul @ moto kene rembat,ko nk tolong ker????
    ko nk datang selamatkn ker????
    bdk yg tataw ape2 tetiba org ushar panas....
    ape kaw rasa?????
    aku xkisahkn diri aku sangat, aku kisahkn bdk2 aku yg aku ajak masuk rxzmalaysia...
    bdk2 yg beli baju n stiker pakai duit diorang sendiri...
    kenapa kita nk sampai bermusuh! jgn sembang la nk jaga kaum sendiri...
    kalo hal2 mcm nie pown xleh nk settle...kecik punya hal la...
    dh jdik mcm berpuak2 plak dh...
    mmg aku kenal ramai kwn dr rxzmalaysia,
    aku kenal bdk2 yamalaya pown daripada rxzmalaysia,
    tp apa hg rasa bila ramai kawan yg aku kenal tetiba jdik musuh????
    kalo rasa aku nie x layak jdik mod kedah,aku xkisah...
    bkn benda2 nie yg aku kejar sangat...
    aku taw la aku nie budak baru.....
    aku nk tanya hg,
    hg sggup ker mati sambil pakai baju rxzmalaysia?????
    aku rasa xad yg sggup..tp kwn aku dh buktikan...
    apa kelab buat kt waris dia???
    tp jasa dia utk kelab bg aku besaq sgat...
    habis nyawanya sambil pakai baju rxzmalaysia..
    xbangga lg?????
    dh la,
    harap kita buang yg keruh,ambil yg jernih....

    maapkn aku cikgu,bam bainz,ayid,botak,azad,sukun...
    hanya Allah saja yg layak utk balas jasa baek hampa semua....
    kalo apa yg aku tuliskan nie dh agak melampaw sgat...maapkan aku skali lg...
    aku mmg xpuas hati, sbb kerana segelintir yg buat masalah kita jdik berpecah...
    Assalamualaikum..








    RXZ_Jahat
    Admin
    Admin

    Number of posts : 1299
    Location : MACAU
    Registration date : 19/11/2008

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by RXZ_Jahat on Tue May 31, 2011 10:11 pm

    arip...naper takut tu semua? masalah ni datang dari presidennya...bukan segelintir...yang segelintir tu...yang mendengar cakap...segelintir sahaja incass yamalaya yang mendengar arahan...

    RXZ_Jahat
    Admin
    Admin

    Number of posts : 1299
    Location : MACAU
    Registration date : 19/11/2008

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by RXZ_Jahat on Tue May 31, 2011 10:14 pm

    aku ada ajak presidennya berbincang...apa aku dapat? jeling aja...yamalaya bawah rxzmalaysia...skang dah jadik rxzmalaysia bawah yamalaya..fikir lah guna akal...

    RXZ_Jahat
    Admin
    Admin

    Number of posts : 1299
    Location : MACAU
    Registration date : 19/11/2008

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by RXZ_Jahat on Tue May 31, 2011 10:25 pm

    dan lagi...aku x beli baju pakai duit sendiri?? baju rxzmalaysia pon aku beli...xde keistimewaan aku ni...just pembuat keputusan je...berpuluh keping stiker yamalaya kat aku...sapa nak kesian aku?

    que
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 872
    Age : 83
    Location : -
    Registration date : 22/07/2010

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by que on Tue May 31, 2011 10:45 pm

    arip,cikgu...saya ad mende nk btaw...

    saya paham masing2 ad cerita masing...
    arip, masing2 ad kawan dari yamalaya,ad kawan dari rxz malaysia...
    xd pun kita nk bermusuh dgn diorg..xd pun kita nk bergaduh dgn diorg...
    cuma,niat utama kita skrg,mantapkan kelab kita...
    aku sedar,aku orang baru kat sini,aku sedar aku bukanlah tahap otai2 yg boleh selesaikan masalah...
    tp aku ad sumthing,yg org lain pn ada...pikiran waras..

    rasionalnya,bukan kita nk bergaduh dgn yamalaya..cuma,dari pihak cikgu,dia ada sebab tersendiri knp dia xsuka yamalaya..btl niat dia,arahan dia,sebelum buat apa2 event..dapatkan persetujuan dari org2 tertentu...bukan kita xsuka follow event yamalaya@kelab2 lain..tp kalau boleh,event kita,biarla didahulukan...

    aku taw story pasal arwah..aku sedih kalau igtkn psl bnda ni..tp,sekarang..kita berbalik kepada tujuan asal pengumuman ni dibuat..oke?insyaAllah,kita dpt bersatu kalau kita betulkan niat kita..

    mmg kita niat nk berkawan,nk berkelab..tp yg utama,kita utamakan..

    aku harap,xd lagi suara2 sumbang dari yang lain2 pasal yamalaya..sekarang cikgu dah buat keputusan utk tidak lagi bersama dgn yamalaya..biarlah yamalaya dgn objektif dia,rxz malaysia dgn objektif kita..

    dari kita berbalah,bertelagah pikir pasal yamalaya,baik kita fikirkan macamana nk naikkan lagi taraf kelab kita..

    sekadar pendapat ikhlas dari aku...
    salam ikhlas,
    syafiq naim mohamad

    RXZ_Jahat
    Admin
    Admin

    Number of posts : 1299
    Location : MACAU
    Registration date : 19/11/2008

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by RXZ_Jahat on Tue May 31, 2011 11:16 pm

    apa benda la ni?

    1. sub-club ni dah langgar perjanjian...langgar kontrak...lau ada sain2 aku leh bawak gi mahkamah tau?

    2. kita ada mou ngan beberapa kelab...tp yamalaya jek speacial waktu tu...NAK DUDUK BAWAH RXZMALAYSIA...tp..biler dah x mengaku event rxzmalaysia event rasmi derang...MOU terbatal...

    3. ada aku tulis xleh berkawan? kawan tetap kawan...perjanjian tetap perjanjian...tunggula korang lak rasa nanti...lau umur panjang...
    Jadi..ahli2 RXZMalaysia tidak dibenarkan menganjur, menggunakan, menghadiri apa-apa event yamalaya kerana mungkin akan menjadi batu loncatan mereka (dah berlaku pon sekarang) dah jauh kita bawa nama mereka...tapi tuba dibalasnya..

    ayid_GKB
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 703
    Location : kuala lumpur(peacehill)
    Registration date : 22/11/2008

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by ayid_GKB on Tue May 31, 2011 11:30 pm

    hehehe....cool....hidup APACHEE SERENG....eeh,RXZMALAYSIA laa.....
    betul2,kita cuba slowkan aktiviti bersama mereka,kita boleh berkawan lg dgn mereka yg mane mungkin xbermasalah dgn kita....mungkin cikgu dh xngam,tp yg lain ok..so teruskan je berkawan...tp jgn campurkan pasal hal rumah tangga RXZMALAYSIA....
    kita teruskan perjuangan RXZMALAYSIA.... Cool

    akmal46
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 440
    Location : kluang-nilai-sepang-putrajaya-cyberjaya
    Registration date : 20/09/2010

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by akmal46 on Tue May 31, 2011 11:38 pm

    aku pn kawan gak ngn bdk yamalaya mcm amyrul fahmi.. azuan nasri.. net.. amar jex dan ramai lg.. xde pn sampai nk putus kawan.. cuma bile ade event.. kite ikut la event kelab kita.. dan kalau kawan kita 2 dr yamalaya n pakai rxz.. ajak la diorg join rxz.. pandai2 la pujuk.. sbb kebanyakkan bdk yamalaya pakai rxz.. nt bile diorg da join ride ALL RXZ baru diorg taw keunikan ride ALL RXZ nie.. kita fly dibawah name RXZMALAYSIA.. bile ade event rasmi.. kite ikut la event kelab kita..

    pasal yg berbincang pd pd 2.. aku sendiri dulu 1meja ngn cikgu ngn presiden yamalube.. presiden yamalaya xdtg2 pn smpai aku balik..

    ac4p
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 397
    Age : 24
    Location : kuantan-maran-jengka(PHG-2020)
    Registration date : 05/01/2009

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by ac4p on Tue May 31, 2011 11:48 pm

    cool,,,begitu panas nmpknyer,,,hdupp sofeaaa,,,hahah,,RXZM ttp d hti,,,
    cmnie lah,,amik kata putus senang cmnie,,,kita jgak kita pnyer kain,,yamalaya jga kain dorang,,
    tp bila bertemu,,jgn la smpai x bertegur,,cntoh ade event besar,,dorang trun,,kita trun,,
    x slah nk bertegur,,nk minum 1 tble mybe xde prblem,,
    cuma kt sni,,KITa BAWAH RXZM DORANG YAMALAYA,,xde msalah,,snang je nk fhm ayt ckgu tu,,
    x ssh mner sbnrnyerr,,jgn iktkan ego,,lelaki mmg ego kuat,,cuma kita x yh nk join event dorang je,,
    sbb melayu ni mudah lupa,,mmg pepatah tu tepat sekali,,
    peaceee,,,,!!!!

    @pec
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 576
    Age : 26
    Location : Malacca town@tnjung kling@kuala sg. baru@pengkalan balak@0173136496
    Registration date : 14/05/2009

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by @pec on Wed Jun 01, 2011 12:30 am

    akmal46 wrote:aku pn kawan gak ngn bdk yamalaya mcm amyrul fahmi.. azuan nasri.. net.. amar jex dan ramai lg.. xde pn sampai nk putus kawan.. cuma bile ade event.. kite ikut la event kelab kita.. dan kalau kawan kita 2 dr yamalaya n pakai rxz.. ajak la diorg join rxz.. pandai2 la pujuk.. sbb kebanyakkan bdk yamalaya pakai rxz.. nt bile diorg da join ride ALL RXZ baru diorg taw keunikan ride ALL RXZ nie.. kita fly dibawah name RXZMALAYSIA.. bile ade event rasmi.. kite ikut la event kelab kita..

    pasal yg berbincang pd pd 2.. aku sendiri dulu 1meja ngn cikgu ngn presiden yamalube.. presiden yamalaya xdtg2 pn smpai aku balik..


    lepas ko blik aku,fuyoh,presiden yamalube, & ckgu tggu presiden yamalaya..
    tp matahari terik mase 2..mungkin tengah panas.. Rolling Eyes

    conancrew
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 126
    Location : bangsar
    Registration date : 18/11/2010

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by conancrew on Wed Jun 01, 2011 12:43 am

    kini baru den paham apa yang terjadi..den ttp setia pada yang satu jer,,RXZ MALAYSIA the best club...

    pakude5speed
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 974
    Age : 28
    Location : ...penang malaysia...
    Registration date : 04/04/2010

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by pakude5speed on Wed Jun 01, 2011 1:56 am

    salam kpd smua wrga rxz msia trutama CIKGU KAMAL,otai2 MOD n MOD2 yg bru naik.......
    sy pn bdk bru lam rxz msia......
    knp rxz msia n yamalaya tlh mnjdi RENGGANG sebegini?????
    sdngkan rxz msia n yamalaya dtg dri 1 bumbung yg sm......
    jgn biarkn pkra yn kcl mnjdi bsar......
    x kn kta mhu brpcah hgga mnjadi 'MUSUH'??????
    dunia ni kecil je.....
    1 ari t kta smua akn brjmpa smla.....
    sdngkn NABI blh maafkn umatnya yg tlh mlkukan kslhan yg bsar......
    x kn kta yg sesama kmpulan (RXZ MSIA N YAMALAYA) x blh nk brmaafan??????
    kpd wrga rxz msia yg x tawapa pnca yg tlh brlaku jgn nk memandai buat cte or tmbh cte......
    prkra ni brlku pnca dri event g LEDANG.....
    rs aq 2,3 pkra je yg brlku......bg aq x perlu ad prgai mcm bdk2 kck mnganjing psl ni sdng taw dri sblh pihak sj.....
    smua pkra ni leh setel......
    skrnya yamalaya ada mmbuat slh,,,x blh ke rxz msia maaf kn?????
    skrnya rxz msia wat slh,,,yamalaya pn leh maafkn......
    mrilah kta smua ikt pepatah 'BERSATU KITA TEGUH...BERCERAI KITA ROBOH'.....
    x gna smua 2......
    aq sbgai MOD NORTH nk bg taw wat msa skrg RXZ MSIA NORTH n YAMALAYA NORTH tiada mslah.....
    kmi d north msih lg brstu.....
    kmi bkn nk 'BERMUSUH'......
    1 lg time bdk2 north ad wat event ke LATA KINJANG......
    ada sore yg x puas hati knp ada plk logo 'KUNING' kat stiker knvoi ke LATA KINJANG yg tlh d buat oleh MOD ARIPWDJ.....
    dh r 'SOUND' lam FB lak.....
    law x puas hati 'SOUND' trus kat MOD2 NORTH k......
    wat msa skrg d NORTH msh kkl ad RXZ MSIA NORTH n YAMALAYA NORTH.....
    kmi x kn 'BUBARKAN' slh 1 nama kmpulan......
    hdp RXZ MSIA NORTH n YAMALAYA NORTH......

    mntk maaf kpd cikgu,ayid,bainz,bogonz,apex,sukun,
    skrnya aq brsikap krng ajar......
    aq cma nk btl kn ape yg slh.....
    salam.....

    pakude5speed
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 974
    Age : 28
    Location : ...penang malaysia...
    Registration date : 04/04/2010

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by pakude5speed on Wed Jun 01, 2011 2:13 am

    MasterSpeed wrote:

    Nak Mengulas Lagi Kalau Nak wat Event Dan Buat Sticker Letak La Logo RXZ malaysia dekat atas....ini kenapa perlu di bawah...mintak maaf la kalau sape2 terasa....Diaorg SUB club...Kita CLUB besar.....


    skrg aq nk tnya.....
    pe yg ko x puas hti psl logo 2???????
    dlu RXZ MSIA n YAMALAYA duduk 1 bumbung.....
    skrg YAMALAYA dh korg USIR......
    jgn sbb statement ko ni UTARA mengundur diri.....
    sbb kmi di UTARA tetap ngan pndirian kmi.....
    sbb kmi taw yg ne btl n yg ne slh......
    jgn nk bgi blh UTARA ad mslh k.....
    kmi skrg msh BERSATU PADU......


    "DATANG NYA KAMI TIDAK DI JEMPUT.....PERGI NYA KAMI TIDAK DI HALAU"

    RXZ_Jahat
    Admin
    Admin

    Number of posts : 1299
    Location : MACAU
    Registration date : 19/11/2008

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by RXZ_Jahat on Wed Jun 01, 2011 2:20 am

    pakude5speed wrote:salam kpd smua wrga rxz msia trutama CIKGU KAMAL,otai2 MOD n MOD2 yg bru naik.......
    sy pn bdk bru lam rxz msia......
    knp rxz msia n yamalaya tlh mnjdi RENGGANG sebegini?????
    sdngkan rxz msia n yamalaya dtg dri 1 bumbung yg sm......
    jgn biarkn pkra yn kcl mnjdi bsar......
    x kn kta mhu brpcah hgga mnjadi 'MUSUH'??????
    dunia ni kecil je.....
    1 ari t kta smua akn brjmpa smla.....
    sdngkn NABI blh maafkn umatnya yg tlh mlkukan kslhan yg bsar......
    x kn kta yg sesama kmpulan (RXZ MSIA N YAMALAYA) x blh nk brmaafan??????
    kpd wrga rxz msia yg x tawapa pnca yg tlh brlaku jgn nk memandai buat cte or tmbh cte......
    prkra ni brlku pnca dri event g LEDANG.....
    rs aq 2,3 pkra je yg brlku......bg aq x perlu ad prgai mcm bdk2 kck mnganjing psl ni sdng taw dri sblh pihak sj.....
    smua pkra ni leh setel......
    skrnya yamalaya ada mmbuat slh,,,x blh ke rxz msia maaf kn?????
    skrnya rxz msia wat slh,,,yamalaya pn leh maafkn......
    mrilah kta smua ikt pepatah 'BERSATU KITA TEGUH...BERCERAI KITA ROBOH'.....
    x gna smua 2......
    aq sbgai MOD NORTH nk bg taw wat msa skrg RXZ MSIA NORTH n YAMALAYA NORTH tiada mslah.....
    kmi d north msih lg brstu.....
    kmi bkn nk 'BERMUSUH'......
    1 lg time bdk2 north ad wat event ke LATA KINJANG......
    ada sore yg x puas hati knp ada plk logo 'KUNING' kat stiker knvoi ke LATA KINJANG yg tlh d buat oleh MOD ARIPWDJ.....
    dh r 'SOUND' lam FB lak.....
    law x puas hati 'SOUND' trus kat MOD2 NORTH k......
    wat msa skrg d NORTH msh kkl ad RXZ MSIA NORTH n YAMALAYA NORTH.....
    kmi x kn 'BUBARKAN' slh 1 nama kmpulan......
    hdp RXZ MSIA NORTH n YAMALAYA NORTH......

    mntk maaf kpd cikgu,ayid,bainz,bogonz,apex,sukun,
    skrnya aq brsikap krng ajar......
    aq cma nk btl kn ape yg slh.....
    salam.....

    pak ude...aku dah panggil presiden dia untuk berbincang...tp apa aku dapat? dia cemik muker jek kat aku??

    1. event rxzmalaysia adalah event rasmi untuk yamalaya... jadi kenapa kalau ada masalah presiden dia cakap kenapa budak2 yamalaya x mau support event rxzmalaysia??

    2. kenapa ahli yamalaya x tau apa2 maklumat pasal apa2 aktiviti semasa event? 2 tahun tau aku bg peluang..

    3. kenapa presiden membiarkan ahli2 tidur tempat lain sedangkan presiden tau ada aktiviti gotong royong masa event tu?

    4. kenapa sebagai orang atasan aku x boleh sound presiden yamalaya??

    5. kenapa event ride to penang permintaan yamalaya sendiri ada 6 orang je attend?

    6. kenapa zam (presiden yamalaya) jumpe semua orang dan dia cakap dia pangkah aku??

    7. kawan tetap kawan...perjanjian tetap perjanjian...peraturan tetap peraturan...bila kita ada kelab..kiter kena ikut peraturan...itu panduan berkelab...

    8. xde sapa suh bermusuh...cuma yamalaya sudah takde bawah sub club rxz malaysia dan aku xde cakap LAU JUMPER BUDAK YAMALAYA KITA PUKUL...ADA KE AKU TULIS GITU??

    9. SAPA CAKAP AKU X MEMAAFKAN SESAPER?? KENAPA SI BAHALOL TU AKU AJAK BERBINCANG DIA WAT TAK TAU JE?

    10. KENAPA EVENT RXZMALAYSIA TAK SERAGAM??

    KO TOLONG BGTAU AKU PAK UDE...

    RXZ_Jahat
    Admin
    Admin

    Number of posts : 1299
    Location : MACAU
    Registration date : 19/11/2008

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by RXZ_Jahat on Wed Jun 01, 2011 2:33 am

    first of all bersyukur kehadrat Ilahi krna dgn limpah kurniaNya tlh memanjangkn umor kite sume,,alhamdulillah,,
    then ak sbgai wakil yamalaya dgn berbesar ati ucapkn trimas kpd admin atas kebenaran yamalaya utk bernaung dlm rxzmalaysia, seterusnye berusaha utk meramaikn ahli kelab. senang citer sape yg ahli kelab rxz die jge lah ahli yamalaya dan sape yg ahli yamalaya die jge lah ahli rxzmalaysia..(berbelit2 ayat aku,,haha)
    kelab ni bru ditubuhkn hujung taun lepas, dan admin nye di kluang, pengetuanya adalah zam (farouk yamalaya).
    maka dgn ini aku mempromote la kelab ni kpd korg sume, dan harap sebar2 kn la kt mmber2 korang dan mengatakn kt depa yg kelab ini wujud, espacially for users RXZ, 135LC, 125Z..
    penyertaan amatlah dialu2kan..insyaallah byk aktiviti yg dilakukan,,

    ini perjanjian secara tak langsung tu pak ude...kalau x nak support event rxzmalaysia...ni sub-club ke? citer sket...dan ini jugaklah merungkai persoalan..kenapa logo yamalaya x boleh berada diatas logo rxzmalaysia...kiter orang kerajaan tahu protokol...jangan direndahkan IQ kiter sebab nak bercampor ngan orang....

    RXZ_Jahat
    Admin
    Admin

    Number of posts : 1299
    Location : MACAU
    Registration date : 19/11/2008

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by RXZ_Jahat on Wed Jun 01, 2011 2:36 am

    pakude5speed wrote:
    MasterSpeed wrote:

    Nak Mengulas Lagi Kalau Nak wat Event Dan Buat Sticker Letak La Logo RXZ malaysia dekat atas....ini kenapa perlu di bawah...mintak maaf la kalau sape2 terasa....Diaorg SUB club...Kita CLUB besar.....


    skrg aq nk tnya.....
    pe yg ko x puas hti psl logo 2???????
    dlu RXZ MSIA n YAMALAYA duduk 1 bumbung.....
    skrg YAMALAYA dh korg USIR......
    jgn sbb statement ko ni UTARA mengundur diri.....
    sbb kmi di UTARA tetap ngan pndirian kmi.....
    sbb kmi taw yg ne btl n yg ne slh......
    jgn nk bgi blh UTARA ad mslh k.....
    kmi skrg msh BERSATU PADU......


    "DATANG NYA KAMI TIDAK DI JEMPUT.....PERGI NYA KAMI TIDAK DI HALAU"

    dan lagi...rxzmalaysia dan yamalaya BUKAN sebumbung...yamalaya BERNAUNG bawah RXZMALAYSIA...ini melibatkan MARUAH RXZMALAYSIA

    kalau rasa2 aku x betol...aku mintak maaf la...tp..aku rasa...tulang 4 kerat ni yang naikkan nama rxzmalaysia

    ac4p
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 397
    Age : 24
    Location : kuantan-maran-jengka(PHG-2020)
    Registration date : 05/01/2009

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by ac4p on Wed Jun 01, 2011 2:59 am

    cikgu,,cmner cikgu ngn farouk leh berbalah smpai cmnie,,
    dlu siap leh gurau2,,test2 mesin lg,,
    aman harmoni je nmpk 2 presiden bersatu,,

    Sponsored content

    Re: TIDAK DIBENARKAN!!!

    Post by Sponsored content Today at 10:42 pm


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 10:42 pm