The BROTHERHOOD'S of RXZ Bikerz...


    Saya candangkan DIY section dlm forum RXZ

    Share

    vjsunesh
    standard

    Number of posts : 23
    Registration date : 24/11/2010

    Saya candangkan DIY section dlm forum RXZ

    Post by vjsunesh on Wed Jan 19, 2011 10:57 am

    HI,
    Saya ingin candangkan kita bukak DIY section and kat sana kita leh share banyak perkara seperti repair sendiri utk jumat duit kita and leh share idea amoung kita.

    Klu korang sokong bolehlah rujuk kat mod

    Sekian

    RXZ_Jahat
    Admin
    Admin

    Number of posts : 1299
    Location : MACAU
    Registration date : 19/11/2008

    Re: Saya candangkan DIY section dlm forum RXZ

    Post by RXZ_Jahat on Wed Jan 19, 2011 11:23 am

    vjsunesh wrote:HI,
    Saya ingin candangkan kita bukak DIY section and kat sana kita leh share banyak perkara seperti repair sendiri utk jumat duit kita and leh share idea amoung kita.

    Klu korang sokong bolehlah rujuk kat mod

    Sekian

    apakah kegunaan ruangan bengkel???

    adakah DIY session tidak ada dalam ruangan bengkel???

    lu fikir la sendiriiiiiiii hahahaha

    bogonz
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 581
    Location : setapak melawati kadang2 genting sempah awana
    Registration date : 20/11/2008

    Re: Saya candangkan DIY section dlm forum RXZ

    Post by bogonz on Wed Jan 19, 2011 11:36 am

    vjsunesh wrote:HI,
    Saya ingin candangkan kita bukak DIY section and kat sana kita leh share banyak perkara seperti repair sendiri utk jumat duit kita and leh share idea amoung kita.

    Klu korang sokong bolehlah rujuk kat mod

    Sekian

    bro, rajin2 la refer kat ruangan bengkel tu. walaupun ada yg SPAM kat situ, ada gak info yg berguna.


    vjsunesh
    standard

    Number of posts : 23
    Registration date : 24/11/2010

    Re: Saya candangkan DIY section dlm forum RXZ

    Post by vjsunesh on Wed Jan 19, 2011 12:21 pm

    Ya betul, yg saya maksudkan khas untuk DIY saja, sebab dlm bengkel banyak kepada pertayaan tentang yg rosak aje...klu rasa tak perlu okla..hanya purpose je....

    mu9661
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 385
    Location : melakau....
    Registration date : 20/11/2008

    Re: Saya candangkan DIY section dlm forum RXZ

    Post by mu9661 on Wed Jan 19, 2011 12:57 pm

    vjsunesh wrote:Ya betul, yg saya maksudkan khas untuk DIY saja, sebab dlm bengkel banyak kepada pertayaan tentang yg rosak aje...klu rasa tak perlu okla..hanya purpose je....
    erm...nak diy ape bro??kalo nak diy mcm fork ke..tool kena ade gak tuh...
    aku rase bab rxz ni antara yang mudah gak la untuk barai dan pasang balik...
    cuma aku ni bab buka enjin je xreti...nak buka fork xde tool..nak buka magnet xde jek lak..itu je la...huhhhuhuhu..
    mgkin kalo refer ruangan bengkel tu ataupun buka post disane...ramai kwn2 bole kongsi sama2 perkara yang hendak dirujuk atau diDIY itu...

    is
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 919
    Age : 28
    Location : Batu Pahat-Shah Alam
    Registration date : 25/02/2010

    Re: Saya candangkan DIY section dlm forum RXZ

    Post by is on Wed Jan 19, 2011 1:18 pm

    tol 2 saye rase ruangan bengkel 2 dah memadai utk kte sume berkongsi pendapat,skills n pengalaman tentang muto rxz nie...
    tq kerana menyuarakan pendapat anda cheers

    FBI
    Penulis novel Rxz
    Penulis novel Rxz

    Number of posts : 328
    Age : 24
    Location : PERLIS-KL-JOHOR
    Registration date : 03/02/2010

    Re: Saya candangkan DIY section dlm forum RXZ

    Post by FBI on Wed Jan 19, 2011 4:22 pm

    is wrote:tol 2 saye rase ruangan bengkel 2 dah memadai utk kte sume berkongsi pendapat,skills n pengalaman tentang muto rxz nie...
    tq kerana menyuarakan pendapat anda cheers

    is aku skong ko sentiasa.........

    bdn9430
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 234
    Age : 41
    Location : clunk berhampiran HARBOUR PLACE,sblm port klang dan selepas bandar klang
    Registration date : 15/12/2010

    Re: Saya candangkan DIY section dlm forum RXZ

    Post by bdn9430 on Wed Jan 19, 2011 5:08 pm

    FBI wrote:
    is wrote:tol 2 saye rase ruangan bengkel 2 dah memadai utk kte sume berkongsi pendapat,skills n pengalaman tentang muto rxz nie...
    tq kerana menyuarakan pendapat anda cheers

    is aku skong ko sentiasa.........





    ak pon skong ko gak is.....hehehe

    nz
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 363
    Age : 30
    Location : Puchong-Putrajaya(AL - ﺁﻷ)
    Registration date : 03/12/2008

    Re: Saya candangkan DIY section dlm forum RXZ

    Post by nz on Tue Mar 22, 2011 12:30 pm

    lame xnmpk is dan juga yg lain2
    nk diy z ape je leh wat lg
    kt bengkel tu pon da ok
    ke ko nk blajar wat double signal?kuikuikui
    xpon nk belajar buat 2 switch?

    MasterSpeed
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1988
    Age : 35
    Location : Semenanjung Malaysia
    Registration date : 29/05/2010

    Re: Saya candangkan DIY section dlm forum RXZ

    Post by MasterSpeed on Wed Mar 23, 2011 5:28 pm

    terima kasih atas cadangan.......ape2 pun refer dekat bengkel je...Very Happy

    richard
    Shooter
    Shooter

    Number of posts : 387
    Age : 25
    Location : Alor Setar
    Registration date : 10/10/2010

    Re: Saya candangkan DIY section dlm forum RXZ

    Post by richard on Wed Apr 06, 2011 8:32 pm

    vjsunesh wrote:HI,
    Saya ingin candangkan kita bukak DIY section and kat sana kita leh share banyak perkara seperti repair sendiri utk jumat duit kita and leh share idea amoung kita.

    Klu korang sokong bolehlah rujuk kat mod

    Sekian


    thread bengkel dh cukup Smile
    thanks Cool

    jr
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 221
    Registration date : 30/01/2010

    Re: Saya candangkan DIY section dlm forum RXZ

    Post by jr on Thu Apr 07, 2011 4:58 pm

    yup btol 2 kalo moto rosak anto je bengkel.. lol!

    budak nakal
    standard

    Number of posts : 38
    Age : 26
    Location : puchong
    Registration date : 12/04/2011

    Re: Saya candangkan DIY section dlm forum RXZ

    Post by budak nakal on Tue Apr 12, 2011 10:59 pm

    tumpang llu..DIY 2 ape??mksih

    Sponsored content

    Re: Saya candangkan DIY section dlm forum RXZ

    Post by Sponsored content Today at 6:28 pm

      Similar topics

      -

      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 6:28 pm