The BROTHERHOOD'S of RXZ Bikerz...


    report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Share

    Poll

    how do u feel?

    [ 5 ]
    24% [24%] 
    [ 1 ]
    5% [5%] 
    [ 15 ]
    71% [71%] 

    Total Votes: 21

    mizi353
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 413
    Age : 21
    Location : Southern Peninsular Malaysia
    Registration date : 10/08/2009

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by mizi353 on Mon Sep 27, 2010 3:17 pm

    minta maap bos.. x jd plak aku upload.. network mcm lahanat.. Sad


    Last edited by mizi353 on Mon Sep 27, 2010 7:13 pm; edited 5 times in total

    ac4p
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 397
    Age : 24
    Location : kuantan-maran-jengka(PHG-2020)
    Registration date : 05/01/2009

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by ac4p on Mon Sep 27, 2010 3:55 pm

    gambar ak nnt ak msuk mlm sket,,
    tp gmbr kt hp ak tu ade pling HOTTTTT,,,
    tggu jew la,,hehe,,

    MasterSpeed
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1988
    Age : 35
    Location : Semenanjung Malaysia
    Registration date : 29/05/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by MasterSpeed on Mon Sep 27, 2010 4:23 pm

    Bersambung lagi.....

    Pergi Ke pantai Untuk Mencari port2 lepak sambil mencari barang jentera yang rosak...sorang lagi di timpang kemalangan...harap kawan banyak kan bersabar...tundu la balik ke pantai duk memikir nak wat ape...Very Happy




    Selepas Setel Semua ye balik ke hotel....Rehat2 MAlam kita Merayap2 Ke kUAntan....hehehe




    Sampai Di Kuantan Kita Makan2,Mabuk,Lumba2 dulu...hehehe




    Sudah Kenyang Ape Lagi Ronda2 Satu Kuantan Lak....Very Happy


    akan Bersambung lagi....

    NuarDW
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 232
    Location : Shah Alam>>>Machang
    Registration date : 22/11/2008

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by NuarDW on Mon Sep 27, 2010 4:29 pm

    nak lg..mn gambar aku selaku pengiring setakat bhp karak tu???

    MasterSpeed
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1988
    Age : 35
    Location : Semenanjung Malaysia
    Registration date : 29/05/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by MasterSpeed on Mon Sep 27, 2010 4:33 pm

    sabar nuar...bagi abis aku tulis report dulu....hahahaha...ni gambar rambang aku letak...pas ni gambar berterabur lak...

    RXZ_Jahat
    Admin
    Admin

    Number of posts : 1299
    Location : MACAU
    Registration date : 19/11/2008

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by RXZ_Jahat on Mon Sep 27, 2010 4:39 pm

    gambar aku takde pon??
    hahahahahaha

    MasterSpeed
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1988
    Age : 35
    Location : Semenanjung Malaysia
    Registration date : 29/05/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by MasterSpeed on Mon Sep 27, 2010 4:39 pm

    Bersambung lagi...

    Sesudah Merempit ni Kuantan Lepak Kat dataran kuantan....Very Happy








    Akan bersambung lagi...gantuk...hehehe

    Azad
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 707
    Age : 28
    Location : Pontian, Johor now menumpang d Lumut
    Registration date : 20/05/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by Azad on Mon Sep 27, 2010 5:07 pm

    syafique wrote:rare ye abam azad?he2

    rare beb...
    panas, RARE..
    chalet, RARE..
    mkn, RARE..
    amek pic, RARE..
    sng ckp sume yg kte buat n ckp kne tambah rare kt blkg..
    kire pkataan RARE tu mnjadi key utk dak2 RXZMALAYSIA..
    kalo ckp2 ade tmbah RARE kt blkg tu, budak kte la tu... hahaha

    Azad
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 707
    Age : 28
    Location : Pontian, Johor now menumpang d Lumut
    Registration date : 20/05/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by Azad on Mon Sep 27, 2010 5:12 pm

    MasterSpeed wrote:
    ayid_GKB wrote:RARE!!!

    hahahaha,letih xhengatt nye bdn aku ni...

    Rider kental: ijat...17jam dr kdh
    rider kelajuan: wan masterspeed...nek double bdn tegak tgglkn geng2 spiderman...

    ayid fitnahh....tidakkkk..........hahaha....(yang sebetul ye di tinggal kan oleh geng2 spiderman...hahah)

    ble nk tukar nme dr masterspeed k masterpeace ni??? hahaha..
    rider2 utara mmg kental pe.. dr utara smpai KL dbasahi hujan.. kalo org lain dah patah balik aku rse..
    hahaha.. tq to masterpiece. eh2 silap... masterspeed sbb jemput geng utara kt bazar greenwood kalo x silap.. hehe..

    ap
    standard

    Number of posts : 21
    Age : 25
    Location : kulim
    Registration date : 27/08/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by ap on Mon Sep 27, 2010 6:02 pm

    gempak giler...
    tp sory la xdpt join sbb mtow skit la..
    rxz malaysia smpoi la..
    idop rxz....

    AcOi_taikcicaK
    Shooter
    Shooter

    Number of posts : 1314
    Location : Puchong / Damansara / Penang / Sg. Petani
    Registration date : 10/04/2009

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by AcOi_taikcicaK on Mon Sep 27, 2010 6:38 pm

    sedih nyer gathering kali ni aku x dpt join....

    mizi353
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 413
    Age : 21
    Location : Southern Peninsular Malaysia
    Registration date : 10/08/2009

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by mizi353 on Mon Sep 27, 2010 7:17 pm


    pakude5speed
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 974
    Age : 28
    Location : ...penang malaysia...
    Registration date : 04/04/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by pakude5speed on Mon Sep 27, 2010 7:18 pm

    Azad wrote:
    pakude5speed wrote:salam....
    tahniah kpda geng2 yg tlh mnjykan mjlis trsbut....
    sory bnyk2 x dpt nk join event ni......

    love '1rxzmalaysia'

    no hal la pakude... aku tlg pantau bdk2 northern yg 3 org tu.. haha.. sng keje.. tp all da way.. aku jd sweeper smpai cherating.. blkg skali.. time balik je northern xdpt gerak sekali sbb perjalanan kami jauh bbanding central.. n selamat sampai d lumut pd pukul 1pagi. manakala dak2 central smapi kul 4stgh pagi bdasarkan sms yg aku dpt dr masterspeed..

    tq zad coz tlg jga ank2 buah dri utara yg g......

    MasterSpeed
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1988
    Age : 35
    Location : Semenanjung Malaysia
    Registration date : 29/05/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by MasterSpeed on Mon Sep 27, 2010 7:50 pm

    sambungan Lagi...

    Pagi itu berangkat semua nak bergerak...sarapan dan bergambar sikit di pintu gerbang cherating





    Untuk Mengelak Ape2 Terjadi Semua Jentera RXZ di hantar ke bengkel untuk di setting kan kepada 180km/h....Very Happy






    Motor Roti Cokelat yang di setting untuk terbang ke atas jalan...memang terbaik la RPM dia




    Setelah Penat menunggu pas 1 1 motor hendak di servis ada yang tidur sampai terbuka nos turbo ye...hehehe

    Setelah hampir ke semua sudah di servis mula balik perjalanan...tetapi satu lagi jentera rxz kecundang lagi...mtor yang same dan PBW magnet pecah...masuk balik seri gading...lepak lagi la jawap ye....memang tegar2 rider rxz ni...Very Happy









    Dah Setel pe Semua...terus kan perjalanan....kaer lak acident...tetapi tak ade ape2 cuma ade kecederaan sedikit di badan...harap tak ade ape2 berlaku kepada beliau...terus kan perjalanan lagi..ada lagi jentera rxz kecundang....arang dalam ekzos...terlentang lagi kat tol gambang.....hehehe...tapi ade pomen Raden Skinhead.....Semua dah jadi ok...dan lagi sorang pomen yang tidak terhenti2 memberi bantuan faiz wda....dah setel terus kan perjalanan masuk highway dan berhenti di temeloh







    Dan Semua berFLY balik dan tunggu di Genting Sempah dan Bersurai....

    Ape2 korang semua Memang Terbaik...kalau ade silap bahasa,terkasar,tertinggal,terlaju harap semua kawan2 maaf kan la ape silap salah.....Very Happy

    Ejat KCR
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 813
    Location : ...
    Registration date : 21/03/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by Ejat KCR on Mon Sep 27, 2010 8:23 pm

    Askom...
    first of all Jutaan Terima kasih kpada semua ahli Rxz Malaysia yg telah mnjayakan event ni....
    korang semua mmg terbaek!!! Smile
    i love all!! I love you I love you

    secara kseluruhan event ni memuaskan...
    wlaupun x brape rmai tp still happening...
    mmg best lepak ngan korang....

    orite pas ni kalo ada pluang kita kasi gegar utara tanah air plak ok...
    haha...
    cheers


    Last edited by Ijat on Mon Sep 27, 2010 8:28 pm; edited 2 times in total

    WDA1500
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 299
    Age : 27
    Location : sungai buloh
    Registration date : 26/04/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by WDA1500 on Mon Sep 27, 2010 8:26 pm

    masterspeed....slap bahasa xde,terksar pon xde...lau terlaju...mmg abg laju.....mmg moto abg moto idola sy la....hahaha

    MasterSpeed
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1988
    Age : 35
    Location : Semenanjung Malaysia
    Registration date : 29/05/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by MasterSpeed on Mon Sep 27, 2010 8:38 pm

    WDA1500 wrote:masterspeed....slap bahasa xde,terksar pon xde...lau terlaju...mmg abg laju.....mmg moto abg moto idola sy la....hahaha

    jangan macam tu...motor saya slow lagi slow...dengan lampu tak ade.....huhu.... cyclops

    ayid_GKB
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 703
    Location : kuala lumpur(peacehill)
    Registration date : 22/11/2008

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by ayid_GKB on Mon Sep 27, 2010 8:55 pm

    mmg trbukti kelajuan moto si wan ni....smpai surrender aku,blow minyak bwk slow jer...
    Weh faiz,kita siap jd spiderman,die ngekek je dgn boy menonggek kt blkg tgk kita xlaju2 pun....hahaha...RARE!!!

    Wan1237
    Standard Modified
    Standard Modified

    Number of posts : 71
    Age : 26
    Location : pontian
    Registration date : 18/08/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by Wan1237 on Mon Sep 27, 2010 8:57 pm

    wan peace!!! RARE!!

    MasterSpeed
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1988
    Age : 35
    Location : Semenanjung Malaysia
    Registration date : 29/05/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by MasterSpeed on Mon Sep 27, 2010 9:00 pm

    hahaha...ayid mane ade...saya dengan boy duk bersungguh2 nak kejar korang kat highway tu...tak dapat2 kejar2...si roti berdesup pergi..hampeh tul...hahah....ape2 RARE!....hehehe

    Ejat KCR
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 813
    Location : ...
    Registration date : 21/03/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by Ejat KCR on Mon Sep 27, 2010 9:47 pm

    kt hiway kenyang gak la ak mkan asap korang...hahaha... cheers cheers Very Happy
    ak asyik kna tnggal duk blakang jer...haha..


    RARE!!!

    Fuyoh
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1013
    Age : 36
    Location : FELDA Bukit Sagu 01
    Registration date : 06/03/2009

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by Fuyoh on Mon Sep 27, 2010 10:14 pm

    AcOi_taikcicaK wrote:sedih nyer gathering kali ni aku x dpt join....

    Sabarlah bro. insya Allah kita ketemu di Northen Gathering nanti ok.
    No nanes nanes.
    cheers

    WDA1500
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 299
    Age : 27
    Location : sungai buloh
    Registration date : 26/04/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by WDA1500 on Mon Sep 27, 2010 10:17 pm

    ayid..mlm 2 time bdak nie bkak motor..si boy dh terckap..naik double pom dh 170..2 double..xsuperman ag..lau single..superman...mmg tolak je la motor kiter..hahah

    MasterSpeed
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1988
    Age : 35
    Location : Semenanjung Malaysia
    Registration date : 29/05/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by MasterSpeed on Mon Sep 27, 2010 10:20 pm

    WDA1500 wrote:ayid..mlm 2 time bdak nie bkak motor..si boy dh terckap..naik double pom dh 170..2 double..xsuperman ag..lau single..superman...mmg tolak je la motor kiter..hahah

    hahaha...tak ade makne ye faiz....140 kalau single.....tak laju la...memandai je....raden ye motor lagi berdesup pergi....

    MasterSpeed
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1988
    Age : 35
    Location : Semenanjung Malaysia
    Registration date : 29/05/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by MasterSpeed on Mon Sep 27, 2010 10:32 pm

    Gambaran Terabur lak.....hehehe






    baru nak market sikit rim kilat...dah hujan di pertengahan jalan...hehehe


    Muka2 penat

    Sponsored content

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by Sponsored content Today at 7:49 am


      Current date/time is Sun Dec 04, 2016 7:49 am