The BROTHERHOOD'S of RXZ Bikerz...


    report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Share

    Poll

    how do u feel?

    [ 5 ]
    24% [24%] 
    [ 1 ]
    5% [5%] 
    [ 15 ]
    71% [71%] 

    Total Votes: 21

    MasterSpeed
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1988
    Age : 35
    Location : Semenanjung Malaysia
    Registration date : 29/05/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by MasterSpeed on Tue Sep 28, 2010 3:48 am

    syafique wrote:ceh,wan speed mcm die tunde..haha..ptt zul ng ko yg ckp g2.;penunda tegar

    tu la pasal....aku tunda 4 minit je...tapi kepada penunda2 aku respek la korang...zul,boy dan aku tak ingat sape tunda..korang memang hebat...Very Happy

    Wan1237
    Standard Modified
    Standard Modified

    Number of posts : 71
    Age : 26
    Location : pontian
    Registration date : 18/08/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by Wan1237 on Tue Sep 28, 2010 3:52 am

    ak x dpt kejar triple rider tu,,.. laju giler,,..

    ac4p
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 397
    Age : 24
    Location : kuantan-maran-jengka(PHG-2020)
    Registration date : 05/01/2009

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by ac4p on Tue Sep 28, 2010 5:09 am

    assalamualaikum semua,,
    ak ingin memohon maaf kalo ade kesilapa ak buat msa ride,,
    terkasr bahasa ke,x tegur ke,,terlaju sngt ke,,trsilap jalan ke,,
    smua ak mntx maaf,,
    pphal i'allah kalo new year kite fly hghway plus lak,,
    3 lane tu,,haha,,

    MasterSpeed
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1988
    Age : 35
    Location : Semenanjung Malaysia
    Registration date : 29/05/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by MasterSpeed on Tue Sep 28, 2010 9:39 am

    ac4p wrote:assalamualaikum semua,,
    ak ingin memohon maaf kalo ade kesilapa ak buat msa ride,,
    terkasr bahasa ke,x tegur ke,,terlaju sngt ke,,trsilap jalan ke,,
    smua ak mntx maaf,,
    pphal i'allah kalo new year kite fly hghway plus lak,,
    3 lane tu,,haha,,

    tak ade hal la acap....new year turun kl cap....kita kasi gegar sikit machine pahang turun kl...hehehe

    MasterSpeed
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1988
    Age : 35
    Location : Semenanjung Malaysia
    Registration date : 29/05/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by MasterSpeed on Tue Sep 28, 2010 1:29 pm

    Mane gambar2 lagi....

    Wan1237
    Standard Modified
    Standard Modified

    Number of posts : 71
    Age : 26
    Location : pontian
    Registration date : 18/08/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by Wan1237 on Tue Sep 28, 2010 2:10 pm

    MasterSpeed wrote:Mane gambar2 lagi....
    bukan ko je ke yang bawak kamera??

    WDA1500
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 299
    Age : 27
    Location : sungai buloh
    Registration date : 26/04/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by WDA1500 on Tue Sep 28, 2010 2:13 pm

    syafique wrote:ceh,wan speed mcm die tunde..haha..ptt zul ng ko yg ckp g2.;penunda tegar

    hahahha...mungkin sbb dia kesian kt aku dgn zul kot dia ck mcm 2...

    WDA1500
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 299
    Age : 27
    Location : sungai buloh
    Registration date : 26/04/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by WDA1500 on Tue Sep 28, 2010 2:16 pm

    ac4p wrote:assalamualaikum semua,,
    ak ingin memohon maaf kalo ade kesilapa ak buat msa ride,,
    terkasr bahasa ke,x tegur ke,,terlaju sngt ke,,trsilap jalan ke,,
    smua ak mntx maaf,,
    pphal i'allah kalo new year kite fly hghway plus lak,,
    3 lane tu,,haha,,

    arg..moto laju mmg asyik tersilap jln....tau r moto setting highway...t konvoi lpas2 nie..aku nk bwk tali r..kaki pom skit xilng ag..

    Joi JFW
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 524
    Age : 27
    Location : kuala kangsar/kuala lumpur
    Registration date : 16/03/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by Joi JFW on Tue Sep 28, 2010 2:57 pm

    syafique wrote:ceh,wan speed mcm die tunde..haha..ptt zul ng ko yg ckp g2.;penunda tegar

    jfw3103 camne lak???lupe daratan????hahaha

    Joi JFW
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 524
    Age : 27
    Location : kuala kangsar/kuala lumpur
    Registration date : 16/03/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by Joi JFW on Tue Sep 28, 2010 3:00 pm

    pakude5speed wrote:
    Azad wrote:
    pakude5speed wrote:
    Azad wrote:
    pakude5speed wrote:salam....
    tahniah kpda geng2 yg tlh mnjykan mjlis trsbut....
    sory bnyk2 x dpt nk join event ni......

    love '1rxzmalaysia'

    no hal la pakude... aku tlg pantau bdk2 northern yg 3 org tu.. haha.. sng keje.. tp all da way.. aku jd sweeper smpai cherating.. blkg skali.. time balik je northern xdpt gerak sekali sbb perjalanan kami jauh bbanding central.. n selamat sampai d lumut pd pukul 1pagi. manakala dak2 central smapi kul 4stgh pagi bdasarkan sms yg aku dpt dr masterspeed..

    tq zad coz tlg jga ank2 buah dri utara yg g......

    haha.. 4 org je.. bukan susah nk jge. lgpn nsb gak ade ijoi.. kalo x tah kul bpe nk smpai gombak.. aku bkn tau jalan..


    tq kpda ijoi gak......
    yg pntg smua slmat......

    xde hal laa...jnji sume slamat smpai dah.hehe,ne taw lps2 ni jln org len lak tnjuk lol!

    Azad
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 707
    Age : 28
    Location : Pontian, Johor now menumpang d Lumut
    Registration date : 20/05/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by Azad on Tue Sep 28, 2010 3:51 pm

    RARE!! cheers

    sukungolek
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 384
    Age : 59
    Location : muar ampang cheras.....................penang kadang2.........
    Registration date : 21/01/2009

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by sukungolek on Tue Sep 28, 2010 5:13 pm

    Azad wrote:
    sukungolek wrote:assalamialaikom kepada semue.....
    maap la aku tak dapat nak joint ke cherating kerane aku ade ujian yang tak dapat nak di elak kan....
    so...aku tau ko rang penat kan..
    aku tolong bukak kan tread untuk report geth ke-3 ni....
    aku tak dapat gi...
    payung2 la pic ea.......dapat lepas gian cukup la....... pale No clown Rolling Eyes Crying or Very sad affraid monkey lol!

    tadak hal la sukun.. dak penang ijat sorg je.. gerak skali ngn aku.. pic terbaik, pic barisan motor dtepi pantai.. d gigi air.. hehehe... time maghrib.. mmg cun.. pic2 terbaik tunggu masterspeed ngn kie upload.. aku nk upload pn wireless kn kampus ni cm haram..


    alhamdulillah.....
    semue selamat.........syabas bete

    Fuyoh
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1013
    Age : 36
    Location : FELDA Bukit Sagu 01
    Registration date : 06/03/2009

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by Fuyoh on Tue Sep 28, 2010 5:17 pm

    wiwit cukun.

    kie
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 597
    Age : 31
    Location : Shah Alam, PJ, KL. 0172588820 (FB) azimchaos@gmail.com
    Registration date : 02/11/2009

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by kie on Tue Sep 28, 2010 6:07 pm

    Lepas nie buat kat perak plak.. ok?
    huhu...

    Wan1237
    Standard Modified
    Standard Modified

    Number of posts : 71
    Age : 26
    Location : pontian
    Registration date : 18/08/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by Wan1237 on Tue Sep 28, 2010 6:25 pm

    mari2,,.. teluk batik, teluk senangin, pangkor,,,.. ipoh,,.

    chaos_star
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 157
    Age : 30
    Location : WANGSA MAJU, AMPANG CHERAS, SETAPAK,
    Registration date : 07/09/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by chaos_star on Tue Sep 28, 2010 6:48 pm

    MasterSpeed wrote:
    WDA1500 wrote:masterspeed....slap bahasa xde,terksar pon xde...lau terlaju...mmg abg laju.....mmg moto abg moto idola sy la....hahaha

    jangan macam tu...motor saya slow lagi slow...dengan lampu tak ade.....huhu.... cyclops
    nanti saye nak klon mesin abam speed yew.. hehe

    chaos_star
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 157
    Age : 30
    Location : WANGSA MAJU, AMPANG CHERAS, SETAPAK,
    Registration date : 07/09/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by chaos_star on Tue Sep 28, 2010 6:49 pm

    ac4p wrote:assalamualaikum semua,,
    ak ingin memohon maaf kalo ade kesilapa ak buat msa ride,,
    terkasr bahasa ke,x tegur ke,,terlaju sngt ke,,trsilap jalan ke,,
    smua ak mntx maaf,,
    pphal i'allah kalo new year kite fly hghway plus lak,,
    3 lane tu,,haha,,
    eh abam nie la yang supomen sampe 220km/h ek.. kih3~ rare la abam nie.. What a Face

    chaos_star
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 157
    Age : 30
    Location : WANGSA MAJU, AMPANG CHERAS, SETAPAK,
    Registration date : 07/09/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by chaos_star on Tue Sep 28, 2010 6:50 pm

    kie wrote:Lepas nie buat kat perak plak.. ok?
    huhu...
    kene lak 4 ari 3 malam.. perhh...

    chaos_star
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 157
    Age : 30
    Location : WANGSA MAJU, AMPANG CHERAS, SETAPAK,
    Registration date : 07/09/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by chaos_star on Tue Sep 28, 2010 6:52 pm

    ayid_GKB wrote:mmg trbukti kelajuan moto si wan ni....smpai surrender aku,blow minyak bwk slow jer...
    Weh faiz,kita siap jd spiderman,die ngekek je dgn boy menonggek kt blkg tgk kita xlaju2 pun....hahaha...RARE!!!
    hahaha aku sebagai pembonceng ngaku motornye laju.. hahaha~
    double rider pown masih ligat.. kih3~ lol!

    MasterSpeed
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1988
    Age : 35
    Location : Semenanjung Malaysia
    Registration date : 29/05/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by MasterSpeed on Tue Sep 28, 2010 6:56 pm

    chaos_star wrote:
    ayid_GKB wrote:mmg trbukti kelajuan moto si wan ni....smpai surrender aku,blow minyak bwk slow jer...
    Weh faiz,kita siap jd spiderman,die ngekek je dgn boy menonggek kt blkg tgk kita xlaju2 pun....hahaha...RARE!!!
    hahaha aku sebagai pembonceng ngaku motornye laju.. hahaha~
    double rider pown masih ligat.. kih3~ lol!

    tak leh bawak kau la pas ni...abis semua di sebar kan ye.....hehehehe... bounce

    chaos_star
    Piston King
    Piston King

    Number of posts : 157
    Age : 30
    Location : WANGSA MAJU, AMPANG CHERAS, SETAPAK,
    Registration date : 07/09/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by chaos_star on Tue Sep 28, 2010 6:57 pm

    MasterSpeed wrote:
    chaos_star wrote:
    ayid_GKB wrote:mmg trbukti kelajuan moto si wan ni....smpai surrender aku,blow minyak bwk slow jer...
    Weh faiz,kita siap jd spiderman,die ngekek je dgn boy menonggek kt blkg tgk kita xlaju2 pun....hahaha...RARE!!!
    hahaha aku sebagai pembonceng ngaku motornye laju.. hahaha~
    double rider pown masih ligat.. kih3~ lol!

    tak leh bawak kau la pas ni...abis semua di sebar kan ye.....hehehehe... bounce
    rilek la bam wan.. kelajuan tu bukan yang sebena pown.. kih3... hujung bulan kite table talk ek.. pastu setting moto saye.. hehe Embarassed

    MasterSpeed
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 1988
    Age : 35
    Location : Semenanjung Malaysia
    Registration date : 29/05/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by MasterSpeed on Tue Sep 28, 2010 7:00 pm

    chaos_star wrote:
    MasterSpeed wrote:
    chaos_star wrote:
    ayid_GKB wrote:mmg trbukti kelajuan moto si wan ni....smpai surrender aku,blow minyak bwk slow jer...
    Weh faiz,kita siap jd spiderman,die ngekek je dgn boy menonggek kt blkg tgk kita xlaju2 pun....hahaha...RARE!!!
    hahaha aku sebagai pembonceng ngaku motornye laju.. hahaha~
    double rider pown masih ligat.. kih3~ lol!

    tak leh bawak kau la pas ni...abis semua di sebar kan ye.....hehehehe... bounce
    rilek la bam wan.. kelajuan tu bukan yang sebena pown.. kih3... hujung bulan kite table talk ek.. pastu setting moto saye.. hehe Embarassed

    macam ni la...aku bagi tahu kau tukar caburator je...tapi tu nanti aku bagi tahu kemudian la....kalau kau dapat benda tu cantik....minyak pun save....Very Happy...mula2 bobok...kalau dah pergi meter tak turun2 la

    Din BFF
    standard

    Number of posts : 12
    Age : 27
    Location : kl/selangor
    Registration date : 16/03/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by Din BFF on Tue Sep 28, 2010 8:38 pm

    ape2 pun ak ucapkan time kasih pada semua sebab bg support walau mcm mn pn were brotherhood.........RARE!!!

    Wan1237
    Standard Modified
    Standard Modified

    Number of posts : 71
    Age : 26
    Location : pontian
    Registration date : 18/08/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by Wan1237 on Tue Sep 28, 2010 8:50 pm

    MasterSpeed wrote:
    chaos_star wrote:
    MasterSpeed wrote:
    chaos_star wrote:
    ayid_GKB wrote:mmg trbukti kelajuan moto si wan ni....smpai surrender aku,blow minyak bwk slow jer...
    Weh faiz,kita siap jd spiderman,die ngekek je dgn boy menonggek kt blkg tgk kita xlaju2 pun....hahaha...RARE!!!
    hahaha aku sebagai pembonceng ngaku motornye laju.. hahaha~
    double rider pown masih ligat.. kih3~ lol!

    tak leh bawak kau la pas ni...abis semua di sebar kan ye.....hehehehe... bounce
    rilek la bam wan.. kelajuan tu bukan yang sebena pown.. kih3... hujung bulan kite table talk ek.. pastu setting moto saye.. hehe Embarassed

    macam ni la...aku bagi tahu kau tukar caburator je...tapi tu nanti aku bagi tahu kemudian la....kalau kau dapat benda tu cantik....minyak pun save....Very Happy...mula2 bobok...kalau dah pergi meter tak turun2 la

    yeah,,.. orang pakar dah bukak rahsia,,.. RARE!!

    wdj8612
    Moderator
    Moderator

    Number of posts : 140
    Age : 29
    Location : ex anak bukit , kedah.. ipoh mali...NOW: anak bukit balik..hehehehe
    Registration date : 21/01/2010

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by wdj8612 on Tue Sep 28, 2010 9:09 pm

    tq kpd acap,pijoi,jjat n adik ijat sbb berjaya mewakili northern utk event kali nie...
    sesungguhnya tuhan saja yg tahu mcm mna sesak nafasnya aku kt umah....
    hampa semua mmg best tahap dewa...
    yeehaaaaa.....

    Sponsored content

    Re: report: geth ke-3 di cherating( konvoi geli2,saje2,suke2 ke cherating laaa)

    Post by Sponsored content Today at 9:40 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 9:40 pm